Sastojci:
* 6 paprika * 200 g pirinča * 350 g šampinjona * 350 g paradajza * 2 glavice luka * 2 veća krompira * 3 čena belog luka * biber, biozačin * đumbir * peršun * ulje
Priprema:
1. Luk sitno iseckati i pržiti ga na ulju dok ne omekša. Dodati sitno iseckane šampinjone, krupno narendan krompir, biozačin, peršun, đumbir i sitno seckan beli luk. U to dodati sitno nasečen paradajz i pržiti još desetak minuta.
2. U međuvremenu skuvati pirinač dopola, ocediti ga i dodati u pržene šampinjone.
3. Očistiti paprike od semenki i napuniti ih pripremljenim nadevom. Zatvoriti ih kriškama paradajza i ređati u posudu za pečenje.
4. Nadev koji preostane rasporediti između paprika, preliti s malo ulja i posudu prekriti aluminijumskom folijom.
5. Peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 220 stepeni.
Poznajete li ikoga na ovom svetu ko ne voli punjene paprike? Pošto smo sigurni da takvog nema, evo super ideje šta lepo da napravite ovih dana.