Sastojci:
* 6 paprika * 200 g pirinča * 350 g šampinjona * 350 g paradajza * 2 glavice luka * 2 veća krompira * 3 čena belog luka * biber, biozačin * đumbir * peršun * ulje
Priprema:
1. Luk sitno iseckati i pržiti ga na ulju dok ne omekša. Dodati sitno iseckane šampinjone, krupno narendan krompir, biozačin, peršun, đumbir i sitno seckan beli luk. U to dodati sitno nasečen paradajz i pržiti još desetak minuta.
2. U međuvremenu skuvati pirinač dopola, ocediti ga i dodati u pržene šampinjone.
3. Očistiti paprike od semenki i napuniti ih pripremljenim nadevom. Zatvoriti ih kriškama paradajza i ređati u posudu za pečenje.
4. Nadev koji preostane rasporediti između paprika, preliti s malo ulja i posudu prekriti aluminijumskom folijom.
5. Peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 220 stepeni.