Donosimo vam recept za predivan ručak koji se sprema brzo, a opet predstavlja najzdraviju verziju obroka koju možete napraviti za kratko vreme. U pitanju je đuveč!
Potrebno je:
- 4 zelene paprike
- 4 velika paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 400 grama kobasica (svežih ili dimljenih, izbor je na vama)
- 1 tikvica
- 1 patlidžan
- 1 šaka opranog pirinča
- so i biber
- veza svežeg peršuna.
Priprema: Prodinstajte glavicu crnog luka i sitno seckane paprike. Dodajte seckane kobasice pa još mlao dinstajte. Dok se povrće i kobasice dinstaju, vi iseckajte paradajz, patlidžan i tikvice. Sve dodajte u dublju šerpicu ili tiganj i dinstajte. Dodajte začine, a potom i opran pirinač. Mešajte sve da ne prigori. Zatim dodajte peršun, promešajte, isključite ringlu i ostavite da se odmori pod poklopcem dok vi postavite sto. Čitav obrok gotov za 30 minuta!
Bonus video: