5 RECEPATA KOJI SE SPREMAJU ZA 15 MINUTA: Ručak na stolu očas posla i bez prethodne pripreme

Svaka zaposlena žena treba da zna ovih 5 recepata koji se spremaju brzo, a izuzetno su zdravi i ukusni

Recepti
Autor:
5 RECEPATA KOJI SE SPREMAJU ZA 15 MINUTA: Ručak na stolu očas posla i bez prethodne pripreme
5 recepata za ručak koji se sprema za 15 minuta, Foto: Bakina kuhinja

Šta spremiti danas za ručak? To je pitanje koje muču skoro svaku ženu u Srbiji u periodu od 15h do 17h. Brzi recepti su jedino rešenje, a mi vam donosimo čak 5 predloga za ručak koji se sprema očas posla:

Špagete u paradajz sosu

Potrebno: Pakovanje testenine po izboru, glavica crnog luka, čen belog luka, 1 šargarepa, 500 ml paradajz sosa, 200 pečurki (ili slaninice), so, biber, origano i 100 kačkavalja.

Priprema: Na malo ulja prodinstajte beli i crni luk i izrendanu šargarepu. Kada šargarepa omekša a luk poprimi zlatnu nijansu dodajte pečurke ili slaninicu. A nakon par minuta i paradajz sos. Pustite sve da krčka oko desetak minuta. Dodajte začine a zatim prelijte preko testenine koju ste za ovo isto vreme kuvali na drugoj ringli.

Pre serviranja dodajte i kačkavalj i uživajte u zdravom obroku.

špagete, Špagete Bolonjeze
foto: Profimedia

Krem čorba od tikvica

Potrebno: 1 tikvica, 1 glavica crnog luka, 1 čen belog luka, 2 krompira, malo vode, 500 ml mleka, so, biber, veza sveže mirođije (može i osušena mirođija).

Priprema: Na malo ulja izdinstajte crni i beli luk, zatim dodajte oljuštenu tikvicu isečenu na kocke kao i krompir. Zatim sipajte malo vode (da ogrezne) i pustite da se povrće skuva. Zatim sve sameljite štapnim mikserom pa dodajte mleko i pustite da čorbica provri. Kada počne da vri isključite ringlu pa dodajte so, biber i svežu mirođiju.

Pri posluživanju u tanjir možete da dodate i jednu kašiku kisele pavlake.

krem čorba od tikvica
foto: Shutterstock

Zapečeno povrće

Potrebno: Dva paradajza, dva patlidžana, dve paprike, 1 glavica crnog luka, 2 veća krompira, 2 jaja, malo mleka, 1 kisela pavlaka.

Priprema: Isecite paradajiz ipatlidžan na kolutove, papriku na kriške, a crni luk na kolutove. Poređajte povrće u okruglu tepsiju ili u vatrostalnu činiju i prelijte sa malo ulja pa dodajte so i biber. Zapecite u rerni 15 minuta na 250 stepeni. Za to vreme umutite 200 ml kisele pavlake, jaja i mleko pa tu smesu prelijte preko povrća i zapecite još malo.

Povrće
foto: Shutterstock

Domaći bućkuriš

Potrebno: 500 g pilećeg filea, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 zelene paprike, 2 paradajza, so, biber, peršun.

Priprema: Crni i beli luk prodinstajte na ulju zatim dodajte piletinu. Nakon desetak minuta dodajte na kocke isečenu papriku i paradajz, kao i začine. Nako 15 minuta vaše jelo je gotovo.

Ovaj domaći bućkuriš odlično "ide" uz integralni hleb.

Đuveč
foto: Printscreen Youtube - Milin Kuvar

Brza salata obrok

Potrebno je: Konzerva tunjevine, 1 glavica crnog luka, 100 grama pasulja iz konzerve, 50 grama kukuruza šećerca, sok od 1 limuna, 3 kisela krastavca, 2 rotkvice, kockice hleba, so i biber.

Priprema: U činiju izmešajte tunjevinu, iseckan luk, pasulj iz konzerve kao i kukuruz. Krastavčiće, rotkvicu i hleb dodajte, začinite pa dodajte i sok od jednog limuna. Sve lepo izmešajte i uživajte u izuzetno zdravom i kaloričnom obroku.

Salata, obrok salata, makaroni
foto: Shutterstock

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs