Jela od mlevenog mesa su ono što svi volimo, a ovaj recept zapišite jer smo sigurni da će se svima toliko doopasti da će vam tražiti da ga uskoro ponovo pravite.

Sastojci:

* 1 kg mešanog mlevenog mesa * so, biber * svež peršun

Sos:

* 3 glavice crvenog luka * 1 sveža žuta paprika * 1 kašika ražanog brašna * 1 kašika senfa * goveđa supa * svež bosiljak

stockphototastyhomemademeatballsstewedincreamytomatosauceinoldcastironfryingpanfryingpanwith1017064132.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. U meso dodajte so, biber i sitno naseckan peršunov list (malo veću količinu) i oblikujte kuglice željene veličine.

2. U dubljem tiganju zagrejte malo ulja, kratko pržite kuglice, pa ih izvadite na tanjir. Na to ulje stavite luk i papriku isečene na rezance i kašiku senfa i pržite dok sve ne dobije finu boju i miris.

3. Vratite kuglice u tiganj, pospite brašnom, sve malo protresite i zalijte goveđom supom, koju ste dobili od vode i goveđe kocke za supu.

4. Kuvajte pola sata na srednje jakoj vatri povremeno mešajući.

5. Kad je gotovo, obilno pospite seckanim peršunovim listom.

.

Donosimo vam najbolji recept za ćufte u sosu od luka i senfa, kojim je teško odoleti.