OVAKO SE PRAVI TESTO ZA PICU KAO IZ PICERIJE: Biće tanko i hrskavo, a ukus neodoljiv

Saznajte kako se pravi testo za picu kao iz picerije. Donosimo vam jednostavan recept.

Recepti
Autor:
OVAKO SE PRAVI TESTO ZA PICU KAO IZ PICERIJE: Biće tanko i hrskavo, a ukus neodoljiv
Kako se pravi testo za picu, Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 15 do 20 cl vode
  • 15 g svežeg kvasca ili paketić kvasca u kesici

Priprema:

U velikoj činiji prosejati brašno i so. Dodati ulje, vodu i kvasac i mešati dok ne postane elastično (oko 8 minuta račno ili 5 minuta mikserom). Pokriti i ostaviti na toplom mestu 1-2 sata da nadođe. Testo zatim staviti na pobrašnjenu radnu površinu i blago ga mesiti, pa razviti na 5 mm debljine da bi se dobio krag prečnika od 25 do 30 cm okrećući testo kako se ne bi povuklo. Vrhovima prstiju vući testo od sredine ka krajevima tako da oni budu dva puta deblji od ostatka testa. Pre pečenja preko testa rasporediti premaz od paradajza, a odozgo staviti sastojke po izbora: komade šunke, mortadele, pečurke, maslinke, oceđene sardine ili tunjevinu, komade paprike i obavezno odozgo režnjeve sira koji se lako topi. Peći u zagrejanoj pećnici dok se sir ne rastopi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs