RECEPT

LENJA KNEDLA SA ŠLJIVAMA IZ ĐUVEČARE: Tako jednostavna za pripremu, ukus vraća u detinjstvo

Tijana Milovanović je žena koja je od krofni napravila uspešan biznis, a već godinama prodaje krofne u svim ukusima koje možete da zamislite.

Hrana & vino
Autor:
LENJA KNEDLA SA ŠLJIVAMA IZ ĐUVEČARE: Tako jednostavna za pripremu, ukus vraća u detinjstvo
Foto: Instagram / markizaliving

Iako ima uspešan biznis, Tijana često na svom Instagram kanalu pravi raznorazne đakonije, a sada je napravila savršenu verziju kolača "a la knedle sa šljivama" koji se pravi u đuvečari i to za čas.

Sastojci za posip od prezli:

  • 400g prezli
  • 100g šećera
  • 100ml ulja ili 100g otopljenog putera

Polovinu smese pospite na dno đuvečare, pa poređajte voće.

Dodajte fil preko voća koji ste napravili od:

  • 300ml mleka
  • 150g griza
  • 1 praška za pecivo
  • 100ml ulja
  • 1 jaje

Priprema:

Pomešajte ove sastojke i ubacite u 700ml mleka. Ukoliko vam voće nije slatko, dodajte 100g šećera. Kuvajte na ringli na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. Prelijte preko voća fil i dodajte otopljenu čokoladu.

Dodajte ostatak smese od prezli i pecite na 180 stepeni 40-50 min, sve dok ne porumeni.

Ostavite da se ohladi i isecite na kocke.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs