Ovaj mekani kolač od jogurta s dodatkom breskvi uspeva svima, bez obzira na da i ste iskusni u kuhinji ili tek započinjete svoje kulinarske avanture.
Gotov je za čas zahvaljujući laganoj pripremi i principu merenja namirnica na čašu. Za mernu posudu iskoristite plastičnu čašu od jogurta zapremnine 200 mililitara.
Sastojci za kolač od jogurta s breskvama:
- 3 velike breskve
- 2 velika jaja
- 200 ml jogurta
- pola čaše šećera
- pola čaše ulja
- 2 čaše oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Breskve operite, ogulite i isecite na sitnije komade.
Brašno pomešajte s praškom za pecivo i prosejte u jednu posudu. U drugu ubacite jaja i šećer pa mutite miskerom oko pet minuta, dok smesa ne postane svetložuta i gusta. Zatim malo po malo dodajte ulje i lagano mutite na najmanjoj brzini.
Sada u posudu dodajte jogurt i ručno ga povežite s ostatkom smese uz pomoć špatule ili žice. Na kraju dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo pa lagano mešajte dok sve ne sjedinite.
Pleh premažite s malo ulja, putera ili druge masnoće po želji i pospite oštrim brašnom. Ulijte smesu u pleh i po vrhu rasporedite isečene breskve.
Pecite na temperaturi od 180 stepeni između 30 i 40 minuta, zavisno od jačine vaše rerne. Kolač je gotov kada je na vrhu zlatno-žute boje i kada se odvoji od ivica.
Prijatno!