Nemoguća pita je toliko jednostavna za pripremu, da se mogu usuditi da je prave i početnici. Navodno je nastala u Americi, a tradicionalno se poslužuje uz kafu i kuglu sladoleda.
Sastojci:
- 4 jaja
- 3/4 šolje šećera
- 4 kašike putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- 1/2 šolje brašna
- 2 šolje mlijeka
- 1 šolja komadića kokosa
Priprema:
Jaja, šećer, puter i vanilu umutite mikserom. Dodajte muskatni oraščić, brašno i mleko pa mutite mikserom. Žicom umešajte kokos.
Posudu za pečenje zamastite i ulijte smesu. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 55 minuta. Čačkalicom proverite da li je gotova pa je izvadite da se dobro ohladi.
Secite je tek kada se potpuno ohladi.
Prijatno!