Nemoguća pita je toliko jednostavna za pripremu, da se mogu usuditi da je prave i početnici. Navodno je nastala u Americi, a tradicionalno se poslužuje uz kafu i kuglu sladoleda.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 3/4 šolje šećera
  • 4 kašike putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 1/2 šolje brašna
  • 2 šolje mlijeka
  • 1 šolja komadića kokosa
shutterstock-612411197.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Jaja, šećer, puter i vanilu umutite mikserom. Dodajte muskatni oraščić, brašno i mleko pa mutite mikserom. Žicom umešajte kokos.

Posudu za pečenje zamastite i ulijte smesu. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 55 minuta. Čačkalicom proverite da li je gotova pa je izvadite da se dobro ohladi.

Secite je tek kada se potpuno ohladi.

Prijatno!

Iako se najčešće priprema s kokosom, nemoguća pita se može praviti i sa jabukama, limunom pa čak i povrćem, poput spanaća i blitve.