STARINSKA POSLASTICA NA KOJOJ SMO SVI ODRASLI: Na ovaj način kuva se kremast, mlečan i savršen SUTLIJAŠ

Saznajte kako se pravilno sprema savršen sutlijaš, po starinskom receptu.

Recepti
Autor:
STARINSKA POSLASTICA NA KOJOJ SMO SVI ODRASLI: Na ovaj način kuva se kremast, mlečan i savršen SUTLIJAŠ
Foto: Printscreen/youtube

Sutlijaš je tradicionalni istočnjački slatkiš koji podseća na detinjstvo. Međutim, domaćice sa naših prostora su ga vešto i rado spremale, te su mnogi od nas odrasli na njemu. Danas mnogi prilikom pripreme dodaju razne dodatke, a evo kako su ga naše bake nekad pripremale.

Sastojci:

  • 100 grama pirinča
  • 750 ml mleka
  • 4-5 kašike šećera
  • prstohvat soli
  • cimet

Priprema:

Kuvajte pirinač u vodi tri minuta, a zatim ocedite. U mleko dodajte prstohvat soli i stavite na vatru da provri. Dodajte pirinač i kuvajte na slaboj vatri dok prinač ne upije mleko, nemojte mešati. U kuvani pirinač dodajte šećer i oprezno promešajte kako bi zrna ostala cela. Servirajte i dodajte cimet.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs