Potrebno je:
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 18 gr vanilin šećer
- 300 ml jogurta
- 10 ml domaće rakije
- korica rendane pomorandže
- sok od polovine pomorandže
- 300 gr brašna
- kesica praška za pecivo
- malo soli
- ulje za prženje
- prah šećer za posipanje
Priprema: Umutite jaja sa šećerom i vanil šećerom. Zatim dodajte jogurt, rakijicu, rendanu koru pomorandže, sok od pomorandže i brašno. Dodajte prašak za pecivo, malo soli i umesite glatko testo. Prekrijte testo folijom dok se ulje ne zagreje dobro.
Kašičicu za kafu umočite u hlado ulje, pa njome vadite krofnice i spuštajte u vrelo ulje. Svaki put pre zahvatanja testa, kašičicu potopite u hladno ulje. Pržite par minuta, pa vadite krofnice na papirni ubrus da se ocede od viška ulja.
Pospite ih prah šećerom i poslužite.