Domaće pite uvek su rado viđene na svakoj trpezi, a ova sa tri sloja će vas posebno oduševiti. Kombinacija maka, mlevenog keksa i rogača su savršen spoj, a pored toga što je ukusna prelepo izgleda.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 3 kašike šećera
- 3 kašike griza
- 200 g mlevenog keksa
- 200 g maka
- 200 g mlevenog rogača
- 50 ml ulja
- 1/2 praška za pecivo
- 200 ml vrućeg mleka
- 1 vanilin šećer
- 1 pakovanje kora
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i dodati griz, jogurt i ulje, pa mešati dok ne dobijete glatku smesu. Mleko podeliti u tri dela, pa u dodati u mak, rogač i plazmu. U pleh ili činiju u kojoj ćete peći pitu stavite prvo jednu koru, pa je premažite ulje, zatim postupak ponovite još dva puta. Na treću koru stavite sloj nadeva od jaja. Preko stavite jednu koru, a zatim nadev od maka. Poređajte tri kore koje ste premazali nadevom od jaja, a zatim stavite sledeću koru i nadev od keksa. Ponovo stavite tri kore,premažite jajima i stavite nadev od rogača. Na vrhu treba da vam budu tri kore koje ste dobro premazali nadevom od jaja. Pitu pecite na 200 stepeni oko 50 minuta.