SLOJEVITA DOMAĆA PITA PO BAKINOM RECEPTU: Dekorativna i veoma ukusna, a kombinacija maka i keksa će vas oduševiti

Izdašna i veoma ukusna pita lako se pravi, a oduševiće vas na prvi zalogaj.

Recepti
Autor:
SLOJEVITA DOMAĆA PITA PO BAKINOM RECEPTU: Dekorativna i veoma ukusna, a kombinacija maka i keksa će vas oduševiti
Recept za slojevitu domaću pitu po bakinom receptu, Foto: Printscreen/youtube

Domaće pite uvek su rado viđene na svakoj trpezi, a ova sa tri sloja će vas posebno oduševiti. Kombinacija maka, mlevenog keksa i rogača su savršen spoj, a pored toga što je ukusna prelepo izgleda.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike griza
  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g maka
  • 200 g mlevenog rogača
  • 50 ml ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 200 ml vrućeg mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 pakovanje kora

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i dodati griz, jogurt i ulje, pa mešati dok ne dobijete glatku smesu. Mleko podeliti u tri dela, pa u dodati u mak, rogač i plazmu. U pleh ili činiju u kojoj ćete peći pitu stavite prvo jednu koru, pa je premažite ulje, zatim postupak ponovite još dva puta. Na treću koru stavite sloj nadeva od jaja. Preko stavite jednu koru, a zatim nadev od maka. Poređajte tri kore koje ste premazali nadevom od jaja, a zatim stavite sledeću koru i nadev od keksa. Ponovo stavite tri kore,premažite jajima i stavite nadev od rogača. Na vrhu treba da vam budu tri kore koje ste dobro premazali nadevom od jaja. Pitu pecite na 200 stepeni oko 50 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs