KREMPITA OD GOTOVIH KORA: Nikad brže pravljenje omiljenog kolača - hrskava korica i kremasti fil koji se topi u ustima

Brza priprema krempite kod kuće može da prođe i bez kuvanja fila. Sve što treba da uradite je da ispečete gotove korice i poređajte kolač

Recepti
Autor:
KREMPITA OD GOTOVIH KORA: Nikad brže pravljenje omiljenog kolača - hrskava korica i kremasti fil koji se topi u ustima
Krempita, Foto: Bakina kuhinja

Krempita je omiljeni slatkiš većine nas, a sada se može praviti na veoma jednostavan i brz način:

Potrebno je:

  • 1 gorovo pakovanje smrznutog testa
  • 1 kesa smeše u prahu za krempitu
  • 1 kesa šlag kreme
  • prah šećer

Priprema: Prvo testo razviti veličine pleha izbockati i peći na 220 stepeni C oko 10 do 15 minuta. Drugu koricu takođe razviti izbockati pa iseći veličine po želji ali ne seći do kraja. I nju ispeći. Istresti u činiju smesu u prahu za krempitu, sipati mleko po upustvu i izmiksati.

Kad se pečene korice prohlade istresti svu kremu i brzo razvući. Umutiti šlag kremu pa i nju dodati. Prekriti sa koricom koja je malo isečena. Posuti prah šećerom i ostaviti da odstoji i upiju korice preko noći u frižideru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs