STARINSKE BUHTLE SA DŽEMOM: Baš ovako su ih nekada pravile naše bake, a uspevaju iz prve

Napravite najmekanije buhtle sa džemom po ovom najjednostavnijem receptu i zasladite se.

Recepti
19:03h Autor:
STARINSKE BUHTLE SA DŽEMOM: Baš ovako su ih nekada pravile naše bake, a uspevaju iz prve
Starinski recept za buhtle sa džemom, Foto: Shutterstock

Umesite mekano testo, napunite džemom i ispecite. Dobićete buhtle koje su idealne za doručak uz čašu mleka. Ne treba vam posebno iskustvo za pravljenje buhtli, jer se testo poprilično lako mesi tako da svima uspeva.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 svež kvasac
  • 250 ml mlakog mleka
  • 50 g margarina
  • 50 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 jaje
  • džem po ukusu
  • prstohvat soli
    Buhtle su svima omiljeni slatkiš iz detinjstva
    Buhtle su svima omiljeni slatkiš iz detinjstva foto: Shutterstock

Priprema:

Kvasac pomešati sa mlakim mlekom i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 10 minuta, a zatim ga dodati u brašno. Penasto umutiti margarin, i dodati mu šećer, vanilin šećer, jaje i so. Potom sve te sastojke dodati brašnu i umestiti testo.

Od testa formirati loptice veličine jajeta, malo ih spljoštiti između dlanova, staviti kašičicu krema, pa opet formirati lopticu i ređati ih u nauljen pleh.

Pleh napunjen lopticama prekriti čistom krpom i ostaviti da odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta. Ptotm ih peći oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumene. Kad buhtle budu pečene, posuti ih šećerom u prahu, po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs