PRELIV ZA PITU KOJI KORISTE PEKARI: Biće u isto vreme i hrskava i meka a svi će vas pitati u čemu je tajna pripreme

Mali saveti velikih pekarskih profesionalaca koje možete primeniti kod kuće.

Recepti
Autor:
PRELIV ZA PITU KOJI KORISTE PEKARI: Biće u isto vreme i hrskava i meka a svi će vas pitati u čemu je tajna pripreme
Preliv za pitu koji koriste pekari., Foto: Printscreen Youtube / Aurora Recepti

Pite su čest gost na našim trpezama, a spremamo ih sa sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na još mnogo načina.

Međutim, da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?

To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega.

burek, pita
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 8 kašika brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 šolje mleka
  • 100 ml ulja
  • so
  • šećer

Priprema:

Pomešajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlekom i promešajte.

Zatim dodajte so, ulje i brašno.

Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.

Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena, prenosi Krstarica.com

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs