NAJDRAGOCENIJI SAVET KOJI ĆETE DOBITI OVE ZIME: Da bi džemperi bili mekani, potreban vam je jeftin proizvod za negu kose

Tajna mekanih džempera krije se u proizvodu koji se tradicionalno koristi za negu kose

Porodica
14:06h Autor:
NAJDRAGOCENIJI SAVET KOJI ĆETE DOBITI OVE ZIME: Da bi džemperi bili mekani, potreban vam je jeftin proizvod za negu kose
Džemper, Foto: Shutterstock

Zima je vreme udobnih džempera i toplih, pahuljastih tkanina koje pružaju mnogo udobnosti. Međutim, održavanje njihove mekoće može biti izazov, a očuvanje kvaliteta materijala ključno je kako biste uživali u njima što duže. Evo jednog saveta koji bi mogao postati vaš najbolji saveznik ove sezone.

Mnogi od nas vole udobnost džempera, ali često se suočavamo s problemom da oni nakon pranja postanu tvrdi ili izgube svoju mekoću. Ovde dolazi rešenje: balzam za kosu. Da, dobro ste pročitali! Tajna mekanih džempera krije se u proizvodu koji se tradicionalno koristi za negu kose.

Devojka, Sreća, žena se smeje, Osmeh, žena, Džemper
foto: Shutterstock

Koristeći balzam za kosu zajedno s malo tečnog deterdženta za veš u mašini za pranje veša, možete oživeti mekoću svog omiljenog džempera. Važno je napomenuti da balzam treba da bude najobičniji beli, bez dodatka boja ili jakih mirisa. Dodavanje malo ovog sastojka prilikom pranja može značajno unaprediti teksturu džempera i održati ga mekanim.

Džemper
foto: Shutterstock

Proces je jednostavan - samo dodajte malu količinu belog balzama za kosu u mašinu za pranje veša zajedno s deterdžentom pre nego što ubacite džempere. Balzam će omekšati vlakna tkanine i sačuvati njihovu mekoću čak i nakon više pranja.

Ovaj trik je posebno koristan za osetljive materijale poput kašmira ili vune, pružajući im dodatnu negu i očuvajući njihovu kvalitetu. Važno je napomenuti da pre upotrebe ovog trika proverite da li vaš džemper podnosi ovakav tretman. Uvek je dobra ideja prvo testirati na manjem komadu tkanine kako biste bili sigurni da neće izazvati nikakve neželjene efekte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs