POZVALA BIVŠEG SVEKRVA I SVEKRVU NA RUČAK I SERVIRALA IM SMRT: Najeli se pite, pa im došla glave

Žena pozvala svekra i sverkvu na ručak pa ih otrovala hranom. Ubrzo je optužena za ubistvo.

Porodica
Autor:
POZVALA BIVŠEG SVEKRVA I SVEKRVU NA RUČAK I SERVIRALA IM SMRT: Najeli se pite, pa im došla glave
Foto: Printscreen Youtube/ 10 News First

Domaćica iz Australije našla se u neverovatnoj situaciji nakon "smrtonosnog ručka" koji je spremila za svoju porodicu. Naime, Erin Peterson optužena je za ubistvo tri osobe koje su preminule nakon trovanja pečurkama.

Erin Paterson, 48, uhapšena je u četvrtak ujutro i odvedena u policijsku stanicu Vonthaggi u istočnoj Viktoriji. Policija ju je ispitivala u vezi sa smrću roditelja njenog bivšeg muža, sedamdesetogodišnjaka Done i Gejla Patersona, kao i njegove tetke Heder Vilkinson (66). Suprug gospođe Vilkinson Ijan je preživeo i još se oporavlja nakon što je dva meseca proveo u bolnici na lečenju.

Policija je saopštila da je Paterson optužena za tri ubistva i pet za pokušaj ubistva. Njoj je određen pritvor i ona će se u petak ujutro pojaviti pred Sudom za prekršaje u Morvelu, prenosi Miror.

Policajci su rekli da se optužbe za pokušaj ubistva odnose na odvojene incidente u Viktoriji između 2021. i 2022. Policija navodi da se jednom čoveku iz Korumbure u Viktoriji pozlilo nakon drugih obroka tih datuma.

Tri žrtve su umrle nakon što su konzumirale šampinjone od klobuka kao deo goveđe pite koju je napravila Erin. Žena tvrdi da je nevina i rekla je policiji da nije namerno otrovala svoje goste u svom domu.

Njen bivši suprug Sajmon Paterson takođe je bio pozvan na porodični ručak, ali nije uspeo da stigne u poslednjem trenutku. Policija je navela Patersonovu kao osumnjičenu jer njoj i njeno dvoje dece nije pozlilo posle ručka.

Patersonova je ranije rekla da nema razloga da povredi ove ljude, koje je volela, dodajući da je "razorena pomislivši da su ove pečurke možda doprinele bolesti koju su patili moji najmiliji".

Erin Peterson čvrsto negira bilo kakvu krivicu i izjavila je da je uzela preostali poslednji tanjir i takođe pojela porciju, a kasnije je ostatke predala toksikolozima na pregled. Tvrdila je da je pečurke kupila u velikom lancu supermarketa, a suve pečurke u jednoj azijskoj trgovini u Melburnu. Obroke je rasporedila u tanjire i svojim gostima je dozvolila da sami izaberu tanjir iz kojeg će jesti.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs