Recept za 2 osobe
Sastojci za nadev: 2 supene kašike maslinovog ulja, 4 šolje šampinjona, 2 čena belog luka, vlašac, majčina dušica, ruzmarin, 1 1/2 kapiša putera, pola limuna, nekoliko listova mladog spanaća, koziji sir, 5 jaja, parmezan
Uputstvo: Napravite smesu za 4 palačinke. U tiganj sipajte 2 supene kašike maslinovog ulja, pa kad se zagreje dodajte usitnjene šampinjone da se malo proprže. Dodajte sitno usitnjena 2 čena belog luka, majčine dušice i ruzmarina kroz prste. Usitnite nekoliko grančica svežeg vlašca, pa dodajte i njega u tiganj. Iscedite sok od pola limuna, pa dodajte mladi spanać. Posle nekoliko minuta sklonite tiganj sa šporeta.
Dve palačinke postavite kao na videu. Stavite u njih nadev iz tiganja i nekoliko kockica kozijeg sira, premažite žumancetom sa unutrašnje strane i urolajte. Tako urolane, još jednom sa spoljašnje strane premažite žumancetom.
Stavite 4 rolnice u tiganj srednje veličine i podmažite dno maslinovim uljem. Sredinu rolnice pritisnite kašikom i u nju stavite po jedno jaje. Odozgo stavite malo parmezana.
U rernu, koju ste prethodno zagrejali na 220 stepeni. Pecite ih od 15-20 minuta.
Izvadite iz rerne, sačekajte da se malo ohlade, poslužite u tanjiru i ukrasite sa još malo usitnjenog vlašca.
Prijatno!
Ode možete pogledati i ceo video: