Najvažniji deo u ovom receptu je dobro ocediti tofu. Iako će kukuruzni skrob pomoći da se dobija hrskava tekstura jela, mogli biste se razočarati rezultatom ako ne uklonite višak tečnosti iz tofua pre nego što ga spojite s ostatkom namirnica.
U veganskoj ishrani tofu se koristi kao zamena za meso i sir. Ovaj fleksibilni prehrambeni proizvod nastaje zgrušavanjem proteina u sojinom mleku, obiluje belančevinama, a može se pripremati na brojne načine.
Tofu obmotajte u čistu pamučnu krpu, pa na nju stavite drvenu dasku za seckanje i nekoliko težih knjiga. Ostavite tofu tako barem pola sata, a potom krenite u pripremu ovoj savršenog jela.
Sastojci:
- 400 g tvrdog tofua
- 3 kašike kukuruznog škroba
- ½ kašičice belog luka u prahu
- ½ kašičice dimljene paprike u prahu
- so i biber po želji
- biljno ulje za prženje
Priprema:
Dobro ocedite tofu i uklonite višak tečnosti ubrusom.
U veću činiju pomešajte kukuruzni skrob, dimljenu papriku, beli luk u prahu, so i biber.
Isecite oceđeni tofu na kocke i uvaljajte u pripremljenu smesu na bazi kukuruznog skroba i začina sa svih strana.
Zagrejte biljno ulje u tiganju pa na njemu ispecite pripremljeni tofu. Pecite tofu oko dva do tri minuta sa svake strane dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.
Ocedite višak masnoće, posolite tofu još jednom i odmah poslužite.
Prijatno!