KAD PROBATE OVU HRSKAVU DOMAĆU PITU, VIŠE NEĆETE OKUSITI MASNE BUREKE: Potrebno samo par namirnica, a kore se prave LAKO

Najlakša pita od domaćih kora sa sirom, pravi se neverovatno jednostavno, a ukus je oduševio i najveće gurmane!

Recepti
09:39h Autor:
KAD PROBATE OVU HRSKAVU DOMAĆU PITU, VIŠE NEĆETE OKUSITI MASNE BUREKE: Potrebno samo par namirnica, a kore se prave LAKO
Najlakša pita od domaćih kora sa sirom, Foto: Printscreen Youtube / Aurora Recepti

Pred vama je domaća pita za koju kažu da je lepša, čak, i od bureka! Pravi se sa vrlo malo namirnica, a ukus je neopisiv! Ovakav specijalitet ne možete pronaći ni u jednoj pekari, a način na koji se prave kore je nikad jednostavniji.

Za testo je potrebno:

  • 600 g brašna
  • 20 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 450 ml mlake vode

Za fil je potrebno:

  • 300 g svežeg iseckanog spanaća
  • 350 g sira
  • 6 jaja
Domaća pita, Pita
foto: Printscreen Youtube / Aurora Recepti

Način pripreme:

U jednu vanglicu sipajte brašno, dodajte so i ulje, i zamesite mlakom vodom.

Izvadite ga na podlogu i mesite sa jednom šakom brašna. Testo treba da bude mekano, a čim prestane da se lepi za ruke, znači da je gotovo.

Potom ga podelite na 4 dela i oblikujte loptice. Malo ih razvucite oklagijom, pospite po njima malo brašna, premažite uljem i ostavite ih u krpi oko 15 minuta. A onda ih stavite na veći sto i razvucite rukama.

Preklopite jednu koru, premažite je uljem i filujte ( pomeštajte spanać, sir i jaja), a zatim ih uvijte - širinu sami određujete. Premažite odozgo kore uljem i spremna je za rernu.

Peći na 200°C oko 30 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs