Ako niste vični spremanju domaće pite, ovu ćete sigurno spremiti lako i brzo. Domaća pita na najjednostavniji način pripreme:
Sastojci:
- 300ml vode
- 1 kašičica soli
- 600gr. brašna
Za premazivanje:
- 125g, putera ili margarina
- 100ml. ulja
Fil:
- 350-400g blitva ili spanać
- 400g sir
Priprema: Umesite testo od vode, soli i brašna. Podelite u male jufkice pa ih dobro "nakuvajte" koristeći ulje. Ostavite jufkice oko pola sata u frižideru da se odmore. Izvadite iz frižidera pa na podmazanom kuhinjskom pultu razvucite jufke, pa ih premažite maslacem i savijte u pismo, paketić pa stavite sa strane. Razvucite na veličinu pleha jednu koru i stavite je u pleh. Preko stavite fil koji ste umutili od spanaća ili blitve i sira. Pa preko stavite još jedan paketić od testa i sve dok ne potrošite materijal. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celsijusa od 25 do 30 minuta.
Bonus video: