Ne treba vam mnogo umeća da napravite rolovani platlidžan - fanttastično, zdravo i dekorativno jelo. Samo prratite naša uputstva i uživajte u klopi!
Sastojci:
- 3 veća patlidžana
- 200 g stišnjene šunke
- 200 g mocarele
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 veći luk
- 800 g paradajz-pirea
- so, biber
- 1 kašičica šećera
- 2 čena belog luka
- 50 g sira edamera
- 50 g parmezana za posipanje
Priprema:
1. Patlidžane operite, isecite ih na uzdužne kriške debljine 1 cm i ostavite u posoljenoj vodi 15 minuta. Ocedite ih, osušite i ispecite na teflonskom tiganju. Na pripremljene kriške patlidžana stavite krišku šunke i krišku mocarele, pa ih zarolajte.
2. Na maslinovom ulju propržite sitno naseckan luk, dodajte paradajz-pire, so, biber, šećer i sitno iseckan beli luk, pa dinstajte na laganoj vatri dok ne dobijete gust sos.
3. Na dno vatrostalne posude stavite malo sosa, složite punjene patlidžane, zalijte ih preostalim sosom i pospite rendanim edamerom. Pecite u rerni zagrejanoj na 230 stepeni 15 minuta. Poslužite toplo, posuto parmezanom.