Sataraš iz rerne je toliko brz ručak, a neodoljivo ukusan i zdrav! Iskoristite sveže povrće i napravite obrok koji će oduševiti vaše ukućane.
Sastojci:
- 2 veća crna luka
- 5 većih paprika
- 6 srednji paradajza
- 1 tikvica
- 3 čena belog luka
- so i biber
- svinjska mast ili ulje
- 7-8 krompira
- 1 grčki jogurt
- 3 jajeta
Priprema:
1. Za pire: Krompir zamotati u aluminijumsku foliju i peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta. Izvaditi ih, skinuti koru, zgnječiti, začiniti i dodati grčki jogurt.
2. Za sataraš: Posudu za pečenje premazati sa svinjskom masti (može i ulje) i sve povrće iseći na kockice, začiniti i promešati u toj posudi kako bi se masnoća rasporedila po svim sastojcima. Peći oko 45 minuta, s tim što na svakih 15 minuta jelo treba malo promešati da povrće ne bi zagorelo s gornje strane.
3. Jaja na vrh povrća dodajte u poslednjih 10 minuta pečenja kako bi se lepo ispekla, a možete ih napraviti i posebno u tiganju.
4. Jelo poslužiti toplo i uživati u ukusu iz detinjstva.