Jako lak recept sa namirnicama koje sigurno imate kod kuće.
Sastojci:
- 500 g kora za pite i savijače
Prvi fil:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 200 ml ulja
- Pola šoljice griza
- 200 ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
Drugi fil:
- Litar mleka
- 9 kašika šećera
- 3 kese pudinga od čokolade
Priprema:
Prvo napravite puding. Mleko sipajte u činiju, dodajte šećer i pustite da provri. Deo mleka odvojite i pomešajte s pudingom. Puding dodajte u kipuće mleko, pa mešajte dok se ne zgusne i odložite sa strane kako bi se ohladilo.
Pripremite drugi fil za premaz kora. Umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca, ulje, griz, jogurt i prašak za pecivo.
Rernu uključite na 180 stepeni. Za jednu štrudlu trebaće vam četiri kore pa ih tako podelite. Ako želite manje štrudle možete smotati i manje kora.
Prve tri kore premazati s mešavinom za premaz kora. Na četvrtu koru staviti puding pa ivicu kore zarolati. Četvrta kora se ne premazuje filom s grizom, već se samo uz ivicu stavi puding.
Ponoviti sve dok ne potrošite sve kore.
Savijače prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje pa premazati ostatkom fila s grizom.
Peći oko pola sata, a kad se ohladi staviti u frižider na najmanje šest sati. Tek onda iseći i poslužiti.
Savijaču možete puniti s bilo kojim drugim pudingom, a bobičasto voće odlično ide uz puding od vanile.
Prijatno!