probajte

SAVIJAČA PUNJENA SAVRŠENIM KREMOM OD ČOKOLADE: Ovako jednostavan kolač, a savršen dezert sigurno nemate u svom kuvaru

Potrebne su vam samo obične kore za pitu...

Recepti
Autor:
SAVIJAČA PUNJENA SAVRŠENIM KREMOM OD ČOKOLADE: Ovako jednostavan kolač, a savršen dezert sigurno nemate u svom kuvaru
Foto: Shutterstock

Jako lak recept sa namirnicama koje sigurno imate kod kuće.

Sastojci:

  • 500 g kora za pite i savijače

Prvi fil:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 200 ml ulja
  • Pola šoljice griza
  • 200 ml jogurta
  • 1 prašak za pecivo

Drugi fil:

  • Litar mleka
  • 9 kašika šećera
  • 3 kese pudinga od čokolade

Priprema:

Prvo napravite puding. Mleko sipajte u činiju, dodajte šećer i pustite da provri. Deo mleka odvojite i pomešajte s pudingom. Puding dodajte u kipuće mleko, pa mešajte dok se ne zgusne i odložite sa strane kako bi se ohladilo.

Pripremite drugi fil za premaz kora. Umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca, ulje, griz, jogurt i prašak za pecivo.

Rernu uključite na 180 stepeni. Za jednu štrudlu trebaće vam četiri kore pa ih tako podelite. Ako želite manje štrudle možete smotati i manje kora.

Prve tri kore premazati s mešavinom za premaz kora. Na četvrtu koru staviti puding pa ivicu kore zarolati. Četvrta kora se ne premazuje filom s grizom, već se samo uz ivicu stavi puding.

Ponoviti sve dok ne potrošite sve kore.

Savijače prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje pa premazati ostatkom fila s grizom.

Peći oko pola sata, a kad se ohladi staviti u frižider na najmanje šest sati. Tek onda iseći i poslužiti.

Savijaču možete puniti s bilo kojim drugim pudingom, a bobičasto voće odlično ide uz puding od vanile.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs