probajte

SAVRŠEN AMERIČKI RECEPT ZA KOLAČE KOJI SE PRAVE NIKAD LAKŠE: Mekani, preukusni, puni čokolade

Savršen kolač koji se pravi veoma lako i uspeva svaki put!

Hrana & vino
Autor:
SAVRŠEN AMERIČKI RECEPT ZA KOLAČE KOJI SE PRAVE NIKAD LAKŠE: Mekani, preukusni, puni čokolade
Foto: Shutterstock

Kongo kocke su tradicionalni američki dezert koji veoma podseća na kolač "blondie", odnosno svetliju verziju brauni kolača.

Ovi kolači dele i većinu istih sastojaka poput jaja, brašna, smeđeg šećera i čokolade. Reč je o veoma popularnom receptu za poslasticu mekane teksture koju mogu napraviti i najveći amateri u kuhinji.

Svi sastojci se mikserom sjedine, preliju u pleh za pečenje i ispeku u rerni. Najbolje je pustiti se ohlade do kraja pre nego što ih isečete i poslužite.

Sastojci:

  • 480 g smeđeg šećera
  • 200 g putera
  • 320 g brašna
  • 300 g čokoladnih kockica
  • 125 g naseckanih oraha
  • 35 grama kokosovih pahuljica
  • 3 jaja
  • 2,5 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pleh prekrite papirom za pečenje i odložite sa strane. U mikseru umitite omekšani puter sobne temperature sa smeđim šećerom.Dodajte jedno po jedno jaje i u smesu i nastavite mutite dok se sastojci ne sjedine. Dodajte ekstrakt vanile. Brašno pomešajte s praškom za pecivo pa dodajte sve zajedno u smesu.

Prebacite dobijenu smesu u posudu za pečenje.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 35 do 40 minuta, odnosno dok se kocke termički ne obrade do kraja.

Pustite da se kolač ohladi, a potom ga isecite na kocke i poslužite.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs