probajte

NAJLEPŠA TORTA OD KESTENA JE ONA BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA: Lako se pravi, izgleda kao da ste je kupili u poslastičarnici

Ova torta od kestena i čokolade bez brašna i šećera idealna je za prve jesenje dane jer je jednostavna za pripremu, a izuzetno ukusna i lepo izgleda.

Recepti
Autor:
NAJLEPŠA TORTA OD KESTENA JE ONA BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA: Lako se pravi, izgleda kao da ste je kupili u poslastičarnici
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 225 grama crne čokolade
  • 6 jaja
  • Prstohvat soli
  • 125 grama maslaca
  • 500 gr zamrznutog kesten pirea
  • 2 kašike ruma

Za preliv:

  • 100 grama crne čokolade
  • 250 mililitara pavlake za šlag
  • nekoliko kapi ekstrakta od vanile
Kesten, Kestenje
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. 2. Odvojite belanca od žumanaca i u posebnoj posudi uz dodatak malo soli umutite belanca u sneg. U drugoj posudi umutite žumanca, kesten pire i maslac. 3. U smesu lagano dodajte polovinu snega od belanaca, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte te u smesu dodajte i ostatak snega.

4. Kalup za tortu premažite maslacom ili obložite papirom za pečenje, pa smesu sipajte u kalup.

Pecite tortu 40 do 60 minuta.

Napomena: Torta mora ostati nešto mekša u sredini pa ako koristite trik s čačkalicom kako biste proverili da je li torta pečena – čačkalica u ovom slučaju ne treba da bude čista.

Tortu izvadite iz kalupa pustite je da se hladi, a vi pripremite glazuru.

5. Izmrvite čokoladu i otopite je na pari. Prelijte pavlakom, dodajte nekoliko kapi ekstrakta od vanile i mešajte dok ne dobijete jednobojnu, smeđu smesu. 6. Dok je smesa još vruća prelijte je preko torte, dekorišite kestenjem u čokoladi ili karameli.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs