Sastojci:
- Kore ( tamne / svetle )
- 300 g pakovanja mlevenog keksa
- malo čokoladnog mleka
- 800 / 850 g kisele pavlake 20%
- 500 ml kisele vode
- 500 g krem šlaga
- šećer u prahu
Priprema:
Za fil umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mleveni keks.Izmešajte da se sjedini, pa dodajte 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati. Ako je gusto, dodati još dve kašike šlaga. To može da varira zbog suvoće keksa.
Uzmite prvu koru i dobro je isprskajte čokoladnim mlekom. Kad upije, namažite trećinom fila, a preko nanesite trećinu šlaga. Isti postupak ponovite sa ostatkom materijala i završite četvrtom korom. I nju isprskajte čokoladnim mlekom, a odozgo ukrasite kesicom umućenom šlaga, čokoladnim mrvicama ili šećernim ukrasima po izboru.
Bonus video: Napoleon torta
Čoko moko torta sa gotovim korama pravi je izbor za sve one koji nemaju puno vremena.
Čoko moko torta sa gotovim korama pravi je izbor za sve one koji nemaju puno vremena.