MAĐARSKI KUVAR OTKRIO KAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Meso se prosto topi u ustima od mekoće, a miris odmah sve osvaja

Recept mađarskog kuvara za najbolji gulaš obavezno zapišite, svi koji su ga probali, kažu da je najbolji!

Recepti
12:15h Autor:
MAĐARSKI KUVAR OTKRIO KAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Meso se prosto topi u ustima od mekoće, a miris odmah sve osvaja
Foto: Shutterstock

Gulaš je svojevrsni specijalitete kojem gotovo niko ne može da odoli, međutim, veoma je bitno kako se sprema, posebno kako bi meso bilo što mekanije. Jednom prilikom čuveni mađarski kuvar Ištvan Sekelj otkrio je svoj provereno dobar recept po kojem ovaj omiljeni ručak pravi godinama.

Ručak, čorbica, gulaš
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1,5 kg crnog luka
  • 200 ml ulja
  • 20 g soli
  • 2,5 kg junetine
  • 30 g začina za jelo
  • 10 g bibera
  • 50 g mlevene crvene slatke paprike
  • 30 g mlevene crvene ljute paprike
  • 5 g belog luka
  • Gulaš
    foto: Shutterstock

Kako se priprema?

U veću šerpu dodajte ulje, kada se malo zagreje, dodajte crni luk koji ste prethodno isekli na kockice, a zatim beli luk da se sjedini.

Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Iseckajte junetinu na kockice (2,5×2,5cm) i dodajte je u izdinstani luk, zatim nalijte vode toliko da prekrije meso.

Kada boja postane zlatna i kada ste sigurni da se luk lepo izdinstao, dodajte mlevenu crvenu papriku slatku, zatim ljutu, beli luk i ostavite da se kuva 3,4 sata na jako tihoj vatri. Kada voda ispari, dodajte je umereno, po jednu šoljicu. Kada se sve lepo progrška i jelo dobije gustinu - spremno je za degustaciju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs