Ovaj mekani kolač sa malinama uspeva svima, bez obzira na da i ste iskusni u kuhinji ili tek započinjete svoje kulinarske avanture.
Gotov je za manje od 30 minuta zahvaljujući laganoj pripremi.
Sastojci za kolač s malinama:
Za koru:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 4 kašike mleka
- 3 kašike griza
- 6 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za krem
- 500 ml slatke pavlake
- kesica želatina
- 300 ml gustog jogurta
- 40 ml vode
- 100 gr šećera u prahu
Za žele
- 500 grama malina
- 4 kašike šećera
- kesica želatina
Priprema:
Belanca dobro umutite sa šećerom, a zatim dodajte žumanca i nastavite sa mućenjem. Postepeno sipajte mleko dok sve lepo sjedini. U drugoj posudi, pomešajte brašno, griz i prašak za pecivo, a zatim ih dodajte u smesu sa jajima i mlekom. Sve dobro promešajte kako biste dobili glatku smesu. Prelijte je u veliki podmazani pleh i stavite da se peče 30 minuta na 180 stepeni.
Kada se kora ohladi, podelite je na dva dela. U posebnoj posudi, ostavite želatin da nabubri u 40 ml vode. U drugoj šerpi, zagrejte šećer i vodu, a kada provri, dodajte maline. Kuvajte ih deset minuta, a zatim sklonite sa vatre. Ugrejani želatin pomešajte sa šećerom i malinama i ostavite da se ohladi.
Za kremu, umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag. Posebno stavite želatin u vodu da nabubri. Zatim slatkoj pavlaci dodajte jogurt i šećer, pa sve dobro umutite. Ugrejani želatin zagrevajte dok se potpuno ne rastopi, a zatim mu dodajte dve-tri kašike pripremljene kreme i dobro promešajte. Postepeno sipajte preostali želatin u kremu, nastavljajući sa mućenjem. Po želji, dodajte i šaku malina u kremu kako biste je obogatili voćnim ukusom.
Sada je vreme za slaganje torte. Postavite jednu koru u pleh, pa je nafilujte kremom, ali odvojite malu količinu kreme koju ćete kasnije koristiti. Prekrijte sa drugom korom i premažite je sa preostalom kremom. Na kraju, prelijte tortu želeom od malina kako biste joj dali osvežavajući i primamljiv izgled. Vaša torta je spremna za posluživanje i uživanje u njenom ukusu!