Šta da napravite kada vam se baš jede nešto slatko, nemate puno vremena a imate breskve, pa kremasti kolač sa breskvama.
Postoje različite varijacije na temu ovakvih brzih varijanti kolača sa voćem a obzirom da je trenutno sezona breskvi iskoristili smo baš ovo voće. Ukoliko vam stoje već koji dan i čini vam se da kreću da propadaju trk na pravljenje ovog kolača!
SASTOJCI:
- 300 g keksa
- 1 kg breskvi (oguljene i bez koštica)
- 2 pudinga od vanile
- 500 ml vode
- 7 kašika šećera
- 250 ml slatkog pavlake
- 300 ml mascarponea
PRIPREMA:
Breskve oguliti i očistiti od koštica pa iseckati na manje komadiće. Staviti ih u posudu zajedno sa šećerom i 400 ml vode. Pustiti da provre pa uz povremeno mešanje kuvati 5 minuta. Ako su vam breskve već mekane i sitno iseckane možda će biti potrebno i manje od tih 5 minuta da se raspadnu i postanu kašaste.
U raskuvane breskve dodajte puding razmućen sa preostalih 100 vode i dobro promešajte. Kuvajte 4-5 minuta dok se krema ne zgusne.
U posudu za pečenje premazanu maslacem složite na dno red keksa, odmah ih prelijte polovinom vrućeg krema sa breskvama, zatim složite preko krema drugi red keksa i opet preko njih izlijte ostatak kreme. Poravnajte i ostavite da se kolač ohladi.
Za to vreme umutite slatku pavlaku. Po potrebi dodajte par kašičica šećera u prahu ukoliko procenite da šlag nije dovoljno sladak. Tada dodajte i Mascarpone pa sve dobro sjedinite u glatku kremu.
Belim kremom premažite prohlađeni kolač, pustite da se sve zajedno dobro ohladi pa poslužite. Prijatno!
Iskoristite sezonu breskvi da napravite ovu kremastu letnju poslasticu.
Iskoristite sezonu breskvi da napravite ovu kremastu letnju poslasticu.