STARI RECEPT ZA DŽEM OD KAJSIJA: Zdrava i brza priprema omiljenog namaza

Iskoristite priliku i skuvajte džem od najzdravije voćke sa naših prostora - od kajsije

Recepti
Autor:
STARI RECEPT ZA DŽEM OD KAJSIJA: Zdrava i brza priprema omiljenog namaza
Džem od kajsija, Foto: Shutterstock

Našli smo recept za džem od kajsije bez konzervansa:

Potrebno vam je:

  • 5 kg kajsija, zdravih, opranih i očišćenih od koštica (ljuska se ne skida)
  • 2 kg šećera (najviše)

Priprema: Kajsije isecite na pola i poređajte ih u šerpu. Zatim šerpu stavite na ringlu, poklopite je i kuvajte kajsije do 15 minuta na visokoj temperaturi. S vremena na vreme podignite poklopac i promešajte ih da vam ne bi zagorele.

Nikakvu tečnost ne treba dodavati, jer će kajsije same odmah pustiti sok i u njemu se krčkati.

Nakon 15 minuta, vatru smanjite, pa kajsije kuvajte narednih sat vremena. Za sve to vreme, morate voditi računa o njima da ne zagore.

Posle sat vremena dodajte šećer, pa sve zajedno kuvajte još 20 minuta. Skinite ih sa vatre, nakon tih 20 minuta, a zatim sipajte u blago zagrejane tegle.

Tegle zatvorite i ostavite da se džem prohladi. Držite ih na tamnom i suvom mestu!

kajsije
foto: Shuterstock

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs