Pica iz tiganja od krompira je idealna za letnje večeri, kada i nemate baš volje da stojite dugo pored šporeta i pripremate obrok. Pored toga, kada je jednom probate, stalno ćete je spremati, jer će vas osvojiti neodoljvim ukusom pri prvom zalogaju!

Sastojci:
- 500 g krompira
- listići mocarele ili nekog drugog kačkavalja
- šunka
- kukuruz iz konzerve
- maslinovo ulje
- so
- ruzmarin

Priprema:
Izrendajte krompir, iscedite ga rukama. Zatim ga pospite ruzmarinom, maslinovim uljem i posolite, pa promešajte rukama. Zagrejte ulje u tiganju i sipajte krompir. Lepo ga rasporedite i utapkajte.
Pecite 10 minuta zatim uz pomoć tanjira okrenite da se zapeče i druga strana. Ali prethodno opet nauljite tiganj, piše Stvar ukusa.
Dodajte listiće mocarele, kukuruz i šunku seckanu na kockice. Posle 10 minuta pečenja druge strane gotovo je.
Okruglom modlom možete iseći ili jednostavno jesti onako kako ste spremili.