Nutricionisti preporučuju obilan i kaloričan doručak čak i ako ste na dijeti. Smatra se da se tako metabolizam ubrzava, a telo dobije sve potrebne vitamine i minerale. Znači, gladovanje nije dozvoljeno.
Zbog toga ova pica iz tiganja je savršen izbor za doručak pravih gurmana, a i onih kojima kilaža to ne dozvoljava.
Sastojci: 2 kašike ulja, 1 krompir, 100 kačkavalja, kečap, 100 g šunke (a može i kobasica ili kulen), 1 jaje
Recept stare Italijanke: Ovako se pravi klasična kalcona!
Priprema: Krompir oljuštite i isecite na što tanje kolutove. U tiganju zagrejte ulje pa poređajte krompir po dnu tiganja. Ostavite 3 minute da se prži u poklopljenom tiganju. Zatim dodajte kačkavalj, kečap i šunku pa ostavite još 5 minuta. Zatim na picu izlijte jedno jaje, posolite i ostavite da se prži još par minuta.
Picu ne treba okretati, dovoljno je da se prži samo s jedne strane. Zato celo vreme držite poklopac na tiganju.
Poslužite uz rendani kačkavalj i piće po izboru.
Prijatno!