Jedinstven ukus, vazdušasta tekstura i laka priprema ovog sočnog i mekanog kolača retko koga ostave ravnodušnim, te je za koh recept izuzetno tražen. Uz ovaj jednostavan slatkiš su odrastale generacije, a ta tradicija će se sigurno nastaviti.
SASTOJCI:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike griza
- 4 kašike brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 litar mleka
- 10 kašika šećera
PRIPREMA:
Penasto umutiti belanca. U umućena belanca postepeno dodavati žumanca. Kad su umućena belanca, dodavati šećer. Sa smanjenom brzinom na mikseru postepeno dodavati griz i brašno.
Smesu malo promešati špatulom i izručiti u podmazan pleh (21x31 cm). Peći na 180 stepeni 15-20 minuta. U mleko sipati šećer i vanilin šećer i kuvati dok se šećer ne istopi.
Pošto se koh ispekao i ohladio, iseći ga na kocke i preliti mlekom. Najbolje služiti rashlađen.