Uštipci spadaju u jedno od omiljenih peciva u Srbiji i skoro da ne postoji dom u kojem se ne spremaju.
Priganice, uštipci ili mekike su peciva od testa koja se brzo i lako prave, a neverovatno su ukusni.
Mi vam u nastavku teksta donosimo jedan sjajan recept u kojem ćete sigurno uživati.
Možete ih služiti sa kajmakom ili kiselim mlekom. Takođe, na sto iznestite sir, šunku i paradajz po želji. Tako ćete zaokružiti već savršen ukus uštipaka.
Sastojci:
- 4 jaja
- 500 g jogurta
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
1. Umutite jaja, pa dodajte jogurt.
2. Sjedinite, pa sipajte malo soli i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
3. Lepo promešajte, pa nauljite kašiku i vadite uštipke, pa sipajte u šerpu sa dosta ulja.
4. Pržite i vadite na ubrus da se ocede.