Prelivena pita sa mesom je idealna za bilo koji obrok, a neretko se za nju govori da je jedna od najukusnijih. Neodoljivo je sočna, a ukus je neopisiv, osvaja čak i najveće gurmane!
Sastojci:
- 1 cen beloga luka
- 200 ml jogurta
- 100 ml kisele vode
- 1 veci krompir
- 12 tanjih kora
- 250 gr ml mesa
- 1 glavica crnog luka
- 30 ml ulja
- 3 jaja
- so ml biber
- malo praska za pecivo
Priprema:
Prvo ispržiti meso na ulju, pa dodati rendani krompir, malo bibera, suvi začin, tucanu papriku i sve dobro promešati.
U činiju sipati jogurt, dodati malo praška za pecivo i kiselu vodu. Umututu jaja žicom.
Na dno podmazanog pleha staviti jednu tanku koricu, premazati uljem pa dodati još tri, a na cetvrtu staviti pola mesa i krompira. Onda opet ide 4 kore, pa meso, i 4 kore namazane uljem, po receptu Bakine kuhinje.
Iseći je na kocke, preliti jogurtom i na kraju jajima. Peći na 200 stepeni C oko 50 minuta da lepo porumeni i tečnost ispari. Seći prohlađenu.