Bosanski burek je autentična poslastica, a obožavaju je ljudi širom naših prostora, a neke domaćice ih prave na sjajan način i kod kuće! Zato vam mi donosimo provereno dobar recept!
Sastojci:
- 500 g mekog brašna
- 260 ml mlake vode
- 15 g soli
- 1 kašika ulja
Fil:
- 1-2 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 500 g mlevene govedine ili junetine
- 1,5 kašicica soli
- 1/2 kašicice mlevenog bibera
I još:
- 120 ml ulja
Priprema:
1. Umesiti testo i dobro ga izraditi. Oblikovati osam loptica. Sipajte u posudu 120 ml ulja i u to uvaljajte loptice da u njemu odstoje sat vremena.
2. Na ulju propržiti iseckan luk dok ne postane staklast, dodati mleveno meso, so i biber, pa sve to izdinstati i ohladiti.
3. Na nauljenoj radnoj površini rukama rastanjite testo tako da bude što tanje. Naneti 1/8 fila na duži kraj i uviti u rolnu, pa burek smotati u oblik puža.
4. Ispeci burek i poslužiti s jogurtom.