Smažite ga s jogurtom

NAJLEPŠI BOSANSKI BUREK PO ORIGINALNOM RECEPTU: Specijalitet kojem baš niko ne može da kaže "NE", NEODOLJIVO JE HRSKAV

Probajte bosanski burek po originalnom receptu i drugi više nećete uopšte jesti!

Recepti
Autor:
NAJLEPŠI BOSANSKI BUREK PO ORIGINALNOM RECEPTU: Specijalitet kojem baš niko ne može da kaže "NE", NEODOLJIVO JE HRSKAV
Foto: Shutterstock

Bosanski burek je autentična poslastica, a obožavaju je ljudi širom naših prostora, a neke domaćice ih prave na sjajan način i kod kuće! Zato vam mi donosimo provereno dobar recept!

Sastojci:

  • 500 g mekog brašna
  • 260 ml mlake vode
  • 15 g soli
  • 1 kašika ulja

Fil:

  • 1-2 kašike ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 g mlevene govedine ili junetine
  • 1,5 kašicica soli
  • 1/2 kašicice mlevenog bibera

I još:

  • 120 ml ulja
Burek
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Umesiti testo i dobro ga izraditi. Oblikovati osam loptica. Sipajte u posudu 120 ml ulja i u to uvaljajte loptice da u njemu odstoje sat vremena.

2. Na ulju propržiti iseckan luk dok ne postane staklast, dodati mleveno meso, so i biber, pa sve to izdinstati i ohladiti.

3. Na nauljenoj radnoj površini rukama rastanjite testo tako da bude što tanje. Naneti 1/8 fila na duži kraj i uviti u rolnu, pa burek smotati u oblik puža.

4. Ispeci burek i poslužiti s jogurtom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs