Sanać uglavnom uvek spremamo po istom receptu, ali vam donosimo malo drugačiji recept koji svavako vredi zapisati.
Sastojci:
- 500 g spanaća
- 6 glavica crnog luka
- 2 struka praziluka
- 2 do 3 krompira
- 3 paradajza
- 3 zelene paprike
- 1 šoljica pirinča
- aleva paprika
- kašika brašna
- so, biber
- peršun
- ulje
Priprema:
1. Na ulju propržite tri glavice na rebarca isečenog crnog luka i na kolutove isečen praziluk. Posolite, pospite malo alevom paprikom i biberom.
2. Očišćen i opran spanać posolite i ostavite da malo odstoji. Ocedite ga, sitno isecite i pomešajte s prženim lukom da se i on malo proprži. Dodajte opran pirinač, krompir isečen na kockice, isečenu papriku i paradajz i sitno sečen peršunov list. Nalijte mlakom vodom i kuvajte na tihoj vatri.
3. Skuvan pirinač prespite u vatrostalni sud. Preostale tri glavice crnog luka isecite na kolutove, pa ih poređajte preko spanaća.
4. Napravite zapršku od četiri kašike ulja, kašike brašna i malo aleve paprike. Prelijte preko kolutova luka i zapecite u rerni. Jelo služite toplo.