Ide nam voda na usta

OVAKO SE PRAVE VOJVOĐANSKE KNEDLE: Tope se u ustima, a 1 sastojak im daje poseban ukus

Donosimo vam recept za vojvođanske knedle koje imaju poseban ukus.

Recepti
Autor:
OVAKO SE PRAVE VOJVOĐANSKE KNEDLE: Tope se u ustima, a 1 sastojak im daje poseban ukus
Foto: Shutterstock

Filujte ih po ukusu sa punjenjem koje najviše volite, ali vas upozoravamo da ne preterate s njima da vam se stomak ne bi osvetio.

Sastojci:

1 kg krompira brašna po potrebi so 1 jaje

Fil:

pekmez i kakao

I još:

maslac, prezle, vanilin-šećer i cimet

Knedle, Knedle sa šljivama
foto: Printscreen Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

1. Skuvajte krompir u ljusci, oljuštite ga i propasirajte dok je topao. Ostavite da se prohladi, pa dodajte jaje, so i brašno. Zamesite mekano testo i ostavite ga prekrivenog krpom da se ohladi.

2.. Podelite ga na dva dela, razvucite oklagijom i urolajte. Secite kolutove, u svaki kolut stavite kašičicu pekmeza i pospite s malo kakaoa, pa rukama oblikujte gomboce (knedle).

3. Stavite ih u kipuću vodu da se kuvaju 6-8 minuta, gotove su kad isplivaju na površinu. Vadite ih šupljikavom kašikom i ocedite.

4. Dok se gomboce kuvaju, na maslacu propržite prezle, sklonite s vatre i uspite cimet i vanilin-šećer. Gomboce uvaljajte u prezle.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs