Ponekad vam je najlakše da prosto bacite neuspelo jelo i da ga napravite iz početka. Tako gubite vreme i novac, pa vam zato donosimo nekoliko proverenih načina da popravite stvar...
Ispucala kora za tortu
Prepekli ste koru, stavili previše brašna ili premalo putera... nije bitan razlog, ali kora se raspala. Ne brinite! Komade stavite u činiju, prelijte ih skuvanim pudingom, dodajte zamrznuto ili sveže voće i dobićete superukusnu poslasticu.
Prekuvano povrće
Hteli ste da kao prilog imate dinstano povrće, ali ono se prekuvalo i potpuno raspalo. Rešenje je da ga stavite u blender i napravite od njega pire ili potaž, koji će biti sjajan dodatak glavnom jelu.
Prekuvan pirinač
Pirinač ste kuvali s previše vode, sada se pretvorio u kašu i ne možete da ga poslužite. Nemojte ga baciti, već ispržite luk i mleveno meso, začinite i dodajte u pirinač. Tom smesom napunite paprike, paradajz ili tikvice i jelo pecite u rerni oko pola sata na 180 stepeni, dok pirinač ne postane hrskav.
Sasušeno, tvrdo meso
Predugo ste spremali meso na jakoj temperaturi i ono je postalo veoma tvrdo? Iseckajte ga, začinite, dodajte paradajz-sos i malo kačkavalja i dobićete ukusan preliv za pastu.
Preljuto jelo
Ako vam se omaklo da u jelo stavite malo više začina, pa je previše ljuto, dodajte malo pavlake ili kiselog mleka. Možete i skuvati krompir kao prilog da biste smanjili ljutinu.
Prekuvana testenina
Mnogi se plaše da će testenina ostati živa, pa je često prekuvaju. Da biste popravili stvar, ocedite je i propržite kratko na maslinovom ulju ili puteru pre nego što je prelijete sosom.