Džejmi Oliver jedan je od najboljih kuvara na svetu, a njegove specijalitete obožavaju milioni ljudi. Zašto? Pa zato što su pre svega zdravi, ukusni i odlično pripremljeni. A ovaj kralj kuhinje otkrio je nekoliko kulinarskih tajni koje i vi možete da primenite.
* Za dobru salatu nije dovoljno da je samo operete i aranžirate. Nakon pranja, zamotajte je u krpu i zavrtite je nekoliko puta da tkanina upije vodu. Ukoliko je ne osušite pre dodavanja ulja i sirćeta, preliv za salatu neće moći da se sjediniti s njom.
![Salata, Grčka Salata](/data/images/2020/04/25/18/217229_shutterstock-162229250_ff.jpg?ver=1690805113)
* Evo saveta i za roditelje koji čija deca ne vole da jedu povrće. Umesto da ih uzalud ubeđujete kako je ono zdravo, ispasirajte grašak, brokoli, spanać ili bundevu i "prošvercujte" ih s testeninom, koju retko koje dete odbija da jede.
![Dete, Deca, Dete jede](/data/images/2023/06/26/19/328109_detejede_ff.jpg?ver=1690805245)
* Za ljubitelje jaja koji imaju problem da ih oljušte evo rešenja. Zarolajte ih dlanom po ravnoj površini i problema s ljuštenjem više neće biti, naročito ako ste jaja pre toga pet minuta držali u hladnoj vodi.
![Napuklo jaje, Kuvana jaja, Ljuštenje jaja](/data/images/2020/04/14/13/216533_shutterstock-1686454687_ff.jpg?ver=1690805262)
* Tokom pečenja kolača što manje otvarajte rernu zato što će ga hladan vazduh "izduvati", pa će se testo spustiti.
![Devojka, Kuhinja, Rerna, Šporet](/data/images/2014/05/05/20/34964_devojka-u-kuhinji_ff.jpg?ver=1690805286)
* Ukoliko crni luk ima prejaku aromu, iseckajte ga na sitne komade i kratko potopite u hladnu vodu kako biste mu ublažili ukus.
![luk](/data/images/2018/03/19/12/147991_shutterstock-315761729_ff.jpg?ver=1690805319)
* Ako želite da kolač ostane duže svež, u testo dodajte šaku što sitnije narendanih jabuka.
![rendana jabuka](/data/images/2020/05/15/16/218833_shutterstock-148344152_ff.jpg?ver=1690805338)
* Omlet nikada ne treba spremati s mlekom, već isključivo s vodom. Tako će jaja biti rastresitija, a jelo ukusnije.
![Omlet](/data/images/2017/05/14/12/117071_omlet_ff.jpg?ver=1690805508)