KOLIKO DUGO TREBA DA SE KUVAJU JAJA I KAKO SE FARBAJU U LUKOVINI: Bakin savet koji treba danas da pročita svaka domaćica

Trik za najlepše kuvana i išarana vaskršnaj jaja dobila sam od svoje bake pre nekoliko godina i upamtila ih za "vek vekova"

Uskrs
08:13h Autor:
KOLIKO DUGO TREBA DA SE KUVAJU JAJA I KAKO SE FARBAJU U LUKOVINI: Bakin savet koji treba danas da pročita svaka domaćica
Foto: Profimedia

Svake godine jaja farbam samo u lukovini. Osim toga što je to najjednostavniji i najprihvatljiviji metod za svaku zaposlenu ženu, ovo je i najzdraviji metod farbanja jaja za Vaskrs.

Uvek sam se razmišljala koju tehniku farbanja da koristim, koliko dugo da se jaja kuvaju, a da ne popucaju, a onda mi je baka rešila ovu dilemu za vek vekova.

Saveti za savršeno išarano i skuvano vaskršnje jaje:

  1. Jaja prvo dobro operite od prljavštine.
  2. Uzmite prozirne čarape pa nogavice isecite na debljinu od 15ak centimetara.
  3. Na svako jaje stavite skvašenu travku (jer će tako najbolje da se prilepi za jaje), pa jaje pažljivo umotajte u čarapu i čvrsto zavežite konac.
  4. U pojedine čarape možete da stavite i zrna pirinča, ili seckanu lukovonu.
  5. Tako umotano jaje stavite u šerpu koju ste bogato napunili lukovinom.
  6. Svako jaje pažljivo ušuškajte lukovinom, a onda šerpu nalijte hladnom vodom da čitav sadržaj ogrezne.
  7. U tu vodu stavite kašiku soli i kašiku alkoholnog sirćeta.
  8. Stavite šerpu na ringlu, na laganu vatru i pustite da se voda i jaja zagrevaju. Kada vidite da voda ključa, ostavite sve da vri oko 10 minuta.
  9. Isključite ringlu, sklonite jaja sa vatre i ostavite ih u vodi do sutra ujutru ili do večeras.
  10. Svako jaje pažljivo izvadite i prebrišite krpom, a potom premažite uljem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs