Ove godine pravoslavni Uskrs "pada" 5. maja 2024. godine.
Domaćice se posebno raduju farbanju jaja i one najvrednije već su počele da skupljaju najzanimljivije recepte.
Ovaj put ćemo pričati o tehnici šaranja jaja limuntusom. Uz ovu tehniku dobićete peskast efekat.
Sve što vam je potrebno je da u vodu sobne temperature sipate punu kašiku limuntusa. Dobro promešate smesu i ubacite jaja. Nemojte stavljati previše jaja u šerpu kako bi efekat bio lepši. Kuvajte ih na srednjoj temperaturi, a kada voda proključa kuvajte još 10 minuta.
Izvadite jaje iz boje na ubrus da se osuše. Nakon 5 minuta poprimiće peskast izgled zbog limunske kiseline, a šara će vas oduševiti. Ukoliko primenite ovu tehniku, nećete morati da dodatno ukrašavate jaja jer će zaista biti unikatno dekorisana. Ukoliko želite za dodatan sjaj možete ih premazati uljem, piše Stvar ukusa.