RECEPT ZA PITU STAR 100 GODINA: Puna mesa i praziluka, lepi se za nepce koliko je ukusna i sočna

Ova pita savršen je obrok koji će zasititi svakog ko je jede, a pravi se lako i brzo

Recepti
Autor:
RECEPT ZA PITU STAR 100 GODINA: Puna mesa i praziluka, lepi se za nepce koliko je ukusna i sočna
Pita po starom receptu, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci za pitu:

  • 700gr gotovih kora
  • 1 veći praziluk
  • 4 jaja
  • 500 gr mlevenog mesa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 pavlaka
  • 150ml ulja
  • 400ml vode
  • so, biber i začin po želji.

Priprema: Na ulju propržite praziluk i mleveno meso sa začinima. Kada napravite smesu ostavite da se prohladi. U posebnu činiju umutite jaja i pavlaku. U treću činiju pomešajte vodu, prašak za pecivo i ulje.

Priprema ide tako što slažete četiri kore koje premazujete samo sa smesom od ulja, vode i praška za pecivo. Pa potom stavite fil od mesa, pa opet kore koje premazujete, pa fil od mesa. Na kraju isecite pitu na kocke i prelijte sa jajima i pavlakom. Pecite sve na 200 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.

(Deda Miletova kuhinja)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs