Sastojci:

  • 1 kg belog krompira
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja
  • malo soli
  • 300 g oštrog brašna
  • 20-ak šljiva
  • 200 g prezli
  • 200 g šećera

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite, pa kuvajte u ključaloj vodi dok ne omekša. Procedite i ispasirajte, pa ostavite da se ohladi u frižideru. Dodajte ulje, jaje i brašno. Izvadite koštice iz šljiva. Kada smesu sjednite uzmite veličinu šake, pa stavite unutra šljivu i oblikujte lopticu. Kuvajte ih u ključaloj vodi 15 minuta, pa uvaljajte u prezle koje ste propržili na malo ulja sa šećerom.

Ovo je recept za najbolje vojvođanske knedle sa šljivama.

Domaće knedle sa šljivama ili gomboce nije teško napraviti, pogotovo ako znate par trikova za savšreno testo