Kiflice su omiljeni slaniš mnogima od nas, kombinujemo ih uz razne salate i jela, ali i one same su odličan izbor za doručak ili večeru - posebno ove bez belog brašna. Iznenadićete se fenomenalnim ukusum, ali i to koliko mogu da vas zasite, te su idealne ukoliko ste na dijeti i želite da skinete kilograme viška.
Donosimo vam recept za takozvane keto kiflice koje možete jesti bez griže savesti!

Potrebne namirnice:
- 60 grama bademovog brašna
- 2 cela jajeta
- 200 grama mocarele
- 1 kašičica praška za pecivo
- soli po ukusu
- susam za posipanje

Način pripreme:
Prvo pomešajte bademovo brašno, prašak za pecivo i so. Potom dodajte jaja i sir, koji je već otopljne prethodno u mikrotalasnoj. Dobro izmiksirajte testo, dok ne postane elastično. Uvijte streč folijom i ostavite 15 minuta.
Zatim ga razvucite ga u krug, pa isecite na trougliće i umotavajte kiflice. Možete da ih filujete sa čime god poželite - od šunke, pečenice, kulena, spanaća, zelja do slatkih kremova, džema i sl.
Obložite pleh pek-papirom i poređajte kiflice, pa ih premažite umućenim jajetom i pospite susamom. U zagrejanoj rerni na 200 stepeni pecite ih oko 15 do 20 minuta.