VLAŠKE KIFLE: Testo meko i sveže 2 dana - Napravite ih večeras i imaćete i večeru i doručak sutradan

Ideju za ručak nekako i nađemo, ali zato muku mučimo šta spremiti za večeru ili doručak. Vlaške kiflice su najbolje rešenje za vas - verujte nam

Recepti
17:23h Autor:
VLAŠKE KIFLE: Testo meko i sveže 2 dana - Napravite ih večeras i imaćete i večeru i doručak sutradan
Kako Vlasi spremaju slane kiflice?, Foto: Printscreen/youtube

Testo za kiflice uopšte nije teško napraviti kada jednom uđete u štos. A kada napravite ove vlaške kifilice, mešenje će vam postati redovna navika.

Sastojci:

  • 800gr. brašna
  • 1 jaje
  • 100 ml. ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • 30gr. kvasaca
  • 200ml. jogurta
  • 200ml. vode

Za premazivanje:

  • 200gr. putera

Fil:

  • 300-400gr. spanaća
  • 2 jaja
  • 200-260gr. sira
  • 1 jaje za premazivanje

Priprema: Umesiti testo od brašna,vode, šećera, soli i kvasca. Dodati jaje, jogurt i ulje pa umesiti glatko testo koje ćete ostaviti da "odmori". Nakon toga podelite testo na 2 dela. Prvi deo razvijte što više pa premažite puterom, a potom i filom od sira, spanaća i jaja. Drugim delom preklopite filovanu jufku, isecite i urolajte kiflice pa premažite jednim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200c./10min. i na 180c./15min.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs