Ako ste pravi ljubitelji sladoleda, ovaj recept ćete obožavati! Pratite sledeće korake i dobićete fenomenalnu kremastu poslasticu kao što su pravili vrsni majstori u starim poslastičarnicama!
Sastojci za najbolji domaći sladoled:
- 500 ml nezaslađenog kondenzovanog mleka
- 150 g šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 5 žumanaca
Način pripreme:
U šolju sa žumancima sipajte šećer, vanilin šećer i 6-7 kašika kondenzovanog mleka. Promešajte kašičicom i ostavite sa strane. 2. U manji lonac sipatje kondenzovano mleko, zagrejte ga do vrenja. Izmaknite sa ringle. U mleko ulijte pripremljena žumanca.
Vratite na ringlu, pa uz stalno mešanje kuvajte na tišoj vatri do ponovnog vrenja, a onda još jedan minut, da smesa dobije gustinu ređeg jogurta. Izmaći sa ringle i ostaviti da se smesa ohladi na sobnu temperaturu, a zatim i nekoliko sati ili preko noći u frižideru. 3. Rashlađenu smesu sipajte u mašinu za sladoled.