3 RUČKA KOJA MOŽETE SPREMITI U PICA PEKAČU: Ne greju prostoriju, a sočnija i ukusnija su nego spremljena na šporetu

Danas vam donosimo predlog za tri recepta koja možete spremiti u pica pekaču, na balkonu ili ispred kuće

Recepti
Autor:
3 RUČKA KOJA MOŽETE SPREMITI U PICA PEKAČU: Ne greju prostoriju, a sočnija i ukusnija su nego spremljena na šporetu
Recepti za 3 ručka iz pica pekača, Foto: Printscreen/youtube

Tokom vrelih letnjih dana većina nas se dovija na razne načine kako spremiti ukusno jelo a da pri tome ne grejemo stan uključujući ringlu ili rernu. Rešenje je pica pekač koji će vam poslužiti fenomenalno jer ga možete izneti na terasu ili ispred kuće u dvorište.

Evo šta sve možete spremiti u pica pekaču:

1. Đuveč

Potrebno je:

  • 500 grama piletine
  • 300 grama krompira
  • 2 tikvice
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 patlidžan
  • 1 paradajz
  • 1 paprika
  • so, biber, suvi začin
  • svež peršun.

Priprema: U pica pekač prvo stavite masnoću (ulje ili mast, odluka je vaša) potom u tu masnoću dodajte sitno seckanu piletinu. Poklopite, pa povremeno promešajte. Zatim nakon 5 minuta dodajte sitno seckan crni i beli luk i rendanu šargarepu. Nakon 10 minuta dinstanja, dodajte papriku, tikvicu, patlidžan, paradajz. Zatim sve krčkajte oko 10ak minuta, a potom dodajte i iseckan krompir, pa nalijte vode da sve ogrezne. Poklopite i ostavite da se sve krčka oko 15 minta. Dodajte začine i promešajte povremeno. Nalijte još vode ako vidite da krompir nije kuvan. Za kraj dodajte svež peršun i promešajte.

Đuveč
foto: Shutterstock

2. Sataraš

Potrebno je:

  • Ulje
  • 2 glavice crnog luka
  • 500 grama paprike - žute
  • 1 kg paradajza
  • 1 ljuta papričica
  • so i biber
  • svež peršun.

Priprema: U pekač stavite malo ulja pa sitno seckan luk, papriku i paradajz. Sve posolite pa poklopite i dinstajte oko 30 minuta na laganoj temperaturi. Povremeno promešajte i na kraju dodajte peršun. Uživajte u najlakšoj pripremi sataraša.

Sataraš
foto: Printscreen Youtube / Recepttura

3. Piletina sa krompirom

Potrebno je:

  • 1,5 pilećih brataka i karabataka
  • 1kg krompira
  • ulje
  • so i biber

Priprema: Piletinu dobro uvaljajte u so ili suvi začin, a potom je poslažite u pekač. Dodajte masnoću i malo vode. Poklopite i pecite. Kada se piletina skoro ispeče sa obe strane, dodajte joj krompir, a potom i seckan crni luk i slaninicu. Pecite i uživajte u brzom i ukusnom ručku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs