RUČAK KOJI ODMAH MOŽETE DA NAPRAVITE: Sve sastojke već imate kod kuće, a biće savršeno ukusan - recept zlata vredan

Bećar paprikaš odlično je letnje jelo puno povrća, a pečeni krompir je savršen dodatak za ukusan ručak.

Recepti
Autor:
RUČAK KOJI ODMAH MOŽETE DA NAPRAVITE: Sve sastojke već imate kod kuće, a biće savršeno ukusan - recept zlata vredan
Recept za pečeni krompir i bećar paprikaš, Foto: Printscreen/youtube

Ukoliko nemate ideju šta biste pripremili za ručak mi vam donosimo ovaj fenomenalni recept za pečeni krompir i bećarac koji svi obožavaju. Sastojke sigurno već imate kod kuće, a oduzeće vam minimum vremena za pripremu.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 12-14 paprika
  • 1,5 kg paradajza
  • 6-7 jaja
  • so, biber
  • začinska paprika
  • ulje

Priprema:

Krompir oljuštiti, dodati začine po ukusu, nauljiti, pa ga poređati u vatrostalnu činiju i pokriti aluminijumskom folijom. Peći u rerni na 200 stepeni oko 30 monita, potom skinuti foliju i peći još 15 minuta.

Za to vreme pripremiti bećarac. Paprike očistite i isecite na kockice, a zatim ih propržite na zagrejanom ulju. Dok se paprika dinsta, oljuštite paradajz i takođe ga isecite na kockice. Kada je paprika omekšala dodajte paradajz, začine po ukusu i sve dobro promešajte. Krčakajte na umerenoj vatri dok većina vode koju paradajz pusti ne ispari. Pred kraj dodajte ulupana jaja, izmešajte i donstajte sve još nekih par minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs