Ukoliko nemate ideju šta biste pripremili za ručak mi vam donosimo ovaj fenomenalni recept za pečeni krompir i bećarac koji svi obožavaju. Sastojke sigurno već imate kod kuće, a oduzeće vam minimum vremena za pripremu.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 12-14 paprika
- 1,5 kg paradajza
- 6-7 jaja
- so, biber
- začinska paprika
- ulje
Priprema:
Krompir oljuštiti, dodati začine po ukusu, nauljiti, pa ga poređati u vatrostalnu činiju i pokriti aluminijumskom folijom. Peći u rerni na 200 stepeni oko 30 monita, potom skinuti foliju i peći još 15 minuta.
Za to vreme pripremiti bećarac. Paprike očistite i isecite na kockice, a zatim ih propržite na zagrejanom ulju. Dok se paprika dinsta, oljuštite paradajz i takođe ga isecite na kockice. Kada je paprika omekšala dodajte paradajz, začine po ukusu i sve dobro promešajte. Krčakajte na umerenoj vatri dok većina vode koju paradajz pusti ne ispari. Pred kraj dodajte ulupana jaja, izmešajte i donstajte sve još nekih par minuta.