RECEPT ZA PIROŠKE KOJE SU BOLJE OD ONIH IZ PEKARE: Testo ne upija ulje, a može da bude sladak ili slan doručak

Piroške su najsočniji i najukusniji doručak koji može da se zamisli, pre svega jer su univerzalne i što mogu da se jedu uz džem ili uz sir

Recepti
09:55h Autor:
RECEPT ZA PIROŠKE KOJE SU BOLJE OD ONIH IZ PEKARE: Testo ne upija ulje, a može da bude sladak ili slan doručak
Piroške, Foto: Printscreen/youtube

Današnja ideja za doručak su piroške, meko testo koje se može jesti kao sladak ili slan doručak.

Sastojci:

  • 100ml vode
  • 100ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 20gr. kvasca
  • 2 kašike brašna

U drugu posudu staviti:

  • 2 jaja
  • 200ml jogurta
  • 60ml ulja
  • 200gr. sira
  • 1 kašika sirćeta
  • 1,5 kašika soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 600gr. brašna

Priprema: U jednu manju činiju razmutite šećer, mleko, vodu, 2 kašike brašna i kvasac i ostavite da se kvasac aktivira. U drugu činiju umutite jaja, jogurt, sir, so, brašno, prašak za pecivo, sirće, a potom dodajte i aktivni kvasac. Umutite sve u glatko testo pa ga prekrijte folijom i ostavite da odstoji u frižideru oko sat vremena.

Izvadite testo iz frižidera, razvaljajte na stolu, isecajte piroške i pržite u vrelom ulju. Poslužite uz džem ili uz sir.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs